AKTUELLT,  KONSTUTSTÄLLNINGAR

SAMLINGSUTSTÄLLNINGAR 2022

Att arbeta tillsammans med andra konstnärer ger en extra krydda och till konstnärskapet. “Creativity is contageaus”. Under 2022 deltog Sofia utöver Södra Vätterbygdens konstrunda även i tre andra samlingsutställningar och med många olika konstnärer som delar samma passion för måleri och skapande.

KVARTERET ÖDLAN, JÖNKÖPING

Utställning 4 Colours, 5 – 9 Mars 2022 på kvarteret Ödlan

Vi kallar oss 4 Colours, som står för att vi är 4 konstnärer, 4 kvinnor, 4 konststilar och med 4 olika konstnärer, och med en gemensam nämnare; vår passion för färgen och konsten. Tillsammans satte vi färg på Kvarteret Ödlan, Siiri Julge Alvemyr, Silvana Jankovic, Linda Oit och jag. Det är också roligt att samarbeta med andra konstnärer, som har helt andra stilar, då det verkligen kommer att finnas något för alla.

GALLERI BELLMAN, STOCKHOLM

UTSTÄLLNINGEN GRÄNSLÖS, 4 – 9 juni 2022, Galleri Bellman

14 st konstnärer ifrån hela Sverige ställer ut på samlingsutställning i Stockholm!

Vi fördes samman i kursen Fearless i regi av konstnären Karin Holmström och bestämde oss för att vi absolut vill hålla kontakten också fortsättningsvis! Vi är alla i olika skede av vårt konstnärskap, och har våra egna konststilar, men en sak är genomgående; VI VILL NÅGOT MER MED VÅR KONST! Vi vill bortom alla gränser! Karin ingav oss motivation och mod att våga tro på oss själva och vår konst, nu har vi samlats för att visa upp oss tillsammans. För gemenskapen gör oss starka!

På Instagram kan du se fler bilder ifrån vår utställning på hashtagg: #gränslös2022

@sofiascreativespace @artbypaula.lindskougnyberg @lovtjarndesign @ninathorenart @mia_paintings @creativeclowns @artbysarahmalm @yvonnelarssonart @ninalaestander @gartman.jess @artbycarinapalgard @moa79norell @aireforceairedalesandart @jannesandstenart

PARKGALLERIET, JÖNKÖPING

Utställning Nyanser, 5 – 7 augusti 2022, Invigning av Parkgalleriet

Jag fick den äran att fira in ett splitter nytt galleri här i Jönköping! Fem konstnärer ställde ut, fyra av oss målar och en är keramiker.

Helena Valfridsson, Cecila Holm, Edith Löfgren, Emma Lindner och Sofia Romedahl representerar olika konstuttryck och stilar vilket gjorde det till en utställning där alla kan hitta något som föll dem i smaken.

Vernissaget blev en fantastisk fest med mingel och bubbel fredagen den 5 augusti, och många kom förbi i lugn och ro på lördagen eller söndagen i samband med en liten promenad till vackra Stadsparken.