AKTUELLT,  KONSTUTSTÄLLNINGAR

SKAPARGLÄDJE OCH LIVETS ELEMENT GALLERI UPSALA, 2023

50 år av ett liv… Sofia har alltid brunnit för skapande och kreativitet. Uppvuxen med en blyertspenna i handen tecknade hon sig igenom sin ungdom och senare under tidig 20-årsålder kom färgen in i skapandets utforskande. Sedan kom livet emellan, med barn, familj och vardag, tiden för skapande var knapp. På Sofias 40-årsdag fick hon så ett akrylset i födelsedagspresent och detta blev startskottet som sedan fick måleriet och skapandet att på nytt verkligen ta fart i hennes liv. Konstkurser, timmar av träning och nyfiket prövande har fört fram henne till det konstuttryck du kan se idag.

Nu, 10 år senare, firar hon sin 50-årsdag genom denna utställning som tydligt speglar Sofias olika faser i livet. Passion, glädje, dans, smärta, styrka och närheten till natur och yogafilosofi genomsyrar hennes målningar. Från uppväxten i Sveriges lummiga skogar, till livet i Spanien med dess hetta och passion. Med känslor som skapats genom djupa intryck ifrån olika kulturer som gjort starka avtryck i hennes konst bjuder hon in dig att göra din egentolkade resa genom hennes målningar.